Organisaties

Destelheide

DESTELHEIDE
Destelheidestraat 66
1653 Dworp
Tel.: +32 (0)2 380 39 15
info@destelheide.be

Destelheide wordt, net zoals de Hoge Rielen, beheerd door de ALGEMENE DIENST VOOR JEUGDTOERISME.

Destelheide is prachtig gelegen in Dworp, in het heuvelend landschap ten zuiden van Brussel

Destelheide is een modern, gedurfd en gezellig gebouwencomplex van glas, beton en hout op een uitgestrekt en natuurrijk domein in de groene rand van Brussel. Het centrum werd gebouwd tussen 1964 en 1971 door architect Paul Felix die vorm gaf aan een reeks van uiterst functionele gebouwen. Na een intensieve werking van meer dan 40 jaar staat Destelheide nog steeds garant voor een inspirerend en stimulerend leefklimaat waar creatieve activiteiten maximaal gedijen.

Centrum voor jeugd, kunst en creatie

Destelheide is doorheen de jaren uitgegroeid tot een succesvol centrum voor jeugdtoerisme, maar ook scholen en volwassenen vinden vlot de weg naar Dworp. Met een overnachtingscapaciteit van 240 bedden worden meer dan 30.000 overnachtingen per jaar gerealiseerd. Naast de vele vergaderzalen en specifieke infrastructuur voor creatieve vorming is er een restaurant met een prachtig uitzicht op de vallei en een bar annex fuifzaal.

Dharts

Dharts is de kunsteducatieve dienst van Destelheide. Ze biedt de verblijvende groepen een artistieke en educatieve meerwaarde. Dit door tentoonstellingen te programmeren, artiesten in huis uit te nodigen en artistieke vormingen te organiseren zoals De Zomeracademie en masterclasses. Daarnaast ontplooit Dharts ook een Brusselse en internationale werking in Destelheide.

Masterplan infrastructuur

De komende jaren staan ingrijpende infrastructuurwerken op stapel die het unieke kunstenklimaat van Destelheide nog beter tot zijn recht laten komen. Na meer dan 40 jaar was Destelheide immers aan een update toe, zowel op het vlak van duurzaamheid als wat betreft comfort. In de komende regeerperiodes worden – hopelijk – de verschillende stappen van het masterplan uitgevoerd. Het verloop van de werkzaamheden is te volgen op de website. 

Make a Free Website with Yola.